martes, 15 de noviembre de 2011

El triatló: un esport per a valents.

El Triatló és un esport apassionant i espectacular, individual i de resistència, que reuneix tres disciplines esportives: natació, ciclisme i cursa a peu. Així mateix, el Duatló segueix l'ordre carrera a peu - ciclisme - carrera a peu, i el Aquatló consisteix en carrera a peu - natació - cursa a peu, en l'ordre indicat per a cada modalitat i sense parar el cronòmetre en la prova. En el Triatló Blanc, se substitueix la natació pel esquí de fons. També existeix el Triatló Cros, que es realitza amb bicicleta MTB i per trams no asfaltats, igual que el Duatló Cros (carrera, BTT, i carrera).


Les proves es classifiquen segons les distàncies a recórrer:
Triatló:
Sprint: 0.75 - 20-5
Olímpica:1.5 - 40-10

Doble Olímpica3 - 8-20
Triple Olímpica: 4 - 120-30





Aquest esport es caracteritza per tenir una àrea detransició o boxes, on es realitza el canvi d'una disciplina a una altra, depenent de la modalitat. Aquesta zona és tancada i exclusiva per a esportistes i oficials (jutges) de triatló, encara que també poden haver col · laboradors de l'organització de la mateixa prova.

Com que és un esport de resistència i aeròbic, és apte per a totes les edats, molt divertit i complet, ja que es practiquen diverses disciplines que es complementen. Es pot començar a entrenar amb un objectiu de salut buscant estar en forma tot l'any, participar i gaudir en les proves de la Comunitat Valenciana, i coneixent nous amics amants de l'esport i de la vida sana, tant si es practica de forma individual com si es decideix inscriure en un club de Triatló que estiga proper a la localitat de cadascú.

També en la competició trobaràs diversió, plaer, salut i amics. Existeixen diferents Campionats de Triatló i Duatló, tant a nivell autonòmic com interautonòmic, així com Campionats d'Espanya de qualsevol modalitat, on el teu entrenament, a més d'estar motivat per conèixer nous amics i gaudir de l'esport, pot mesurar la teva resistència amb els millors.


A continuació es mostra un vídeo sobre el sacrifici que suposa la pràctica d'aquest esport:


 
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario